logo

YAZILIMA NEREDEN BAŞLAMALISINIZ? (YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN)

avatarENES ÖZTEKİN

clock25 Nisan 2020

view8701 Görüntülenme

87 Beğeni

Paylaş

Yazılımla ilgili aklınızdaki soruları bir nebze gidermek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

YAZILIMA NERDEN BAŞLAMALIYIM? 

Aslında bu soru sizin yazılım sektöründe hangi alana yönelmek istediğinize bağlı olarak değişir. Örneğin; web programlamaya ilgisi olan birisi için C dilleri fazla işe yaramayacaktır. PHP, Javascript, CSS gibi programlama dilleri ile birlikte HTML biçimlendirme dilini öğrenmek daha yararınıza olacaktır.

AI (Yapay Zeka) alanında kendisini geliştirmek isteyenler Python dilini öğrenebilir. Bu dil hem syntax (söz dizimi) açısından kolay, hem de diğer dillere göre daha esnek bir dil. Veri analizi, yapay zeka, siber güvenlik, masaüstü programla gibi bir çok alanda ürün ortaya koyabilirsiniz bu programlama dili yardımıyla.

Mobil uygulama geliştirmek isteyenler için Java, C#, Kotlin, Dark, Rust gibi dilleri öneriyorum. Bunların yanında Android studio, Flutter, React Native gibi platformları öğrenmeniz bu diller ile güzel uygulamalar yapmanıza olanak sağlayacaktır. 

Oyun geliştirmek isteyen yazılımcı adayları ise Unity3d oyun motorunu kullanmayı öğrenebilirler. Bu motorda C# ve Javascript gibi popüler programlama dilleri ile uygulama geliştirebilirsiniz. 

Tüm bunların yanında veritabanı yönetimi için SQL olmazsa olmazlardan biridir. Yapacağınız uygulamalarda veri depolama, kullanıcıları birbiriyle iletişime geçirme ve daha bir çok işlem için veritabanı bağlantılarına ihtiyacınız olacaktır. Hemen hemen her programlama dilinin kendine özgü veritabanı bağlantı syntaxleri vardır. Fakat çoğu birbirine benzer söz dizimlerinden oluştuğu için SQL kullanmayı öğrenmeniz yararınıza olacaktır. Tabii daha hızlı ve kullanımı kolay olan Google'un Firebase yazılımı mevcut... Ona da bir göz atmanızı tavsiye ederim.



YAZILIM ÖĞRENİRKEN HANGİ KAYNAKLARI KULLANMALIYIM?

BTK Akademinin sağlamış olduğu ücretsiz kursların yanında takıldığınız yerlerde hem bana Instagram (uykusuzdeveloper) üzerinden yazabilir hem de Google'dan sorununuzu araştırabilirsiniz. 

Bunların yanında yazılım dünyasında kullanılan popüler yardımlaşma platformları mevcuttur. Stackoverflow en çok kullanılanlardan bir tanesidir. Fakat kaynak olarak İngilizce olduğundan yazılım öğrenme aşamasında aynı zamanda İngilizcenizi de geliştirmeniz kaynak problemi çekmemek için faydalı olacaktır. 


Ayrıca hem projelerinizi paylaşmak hem de paylaşılan halihazırda projeleri görüp onlardan ilham almak için Github platformunu kullanabilirsiniz. 


Buraya kadar okuduysanız yazılıma ilginiz ve hırsınız var demektir... Bu yolda hem bilgilendirici hem de eğlendirici paylaşımlar görebileceğiniz Instagram sayfamı takip edebilirsiniz. 

Instagram sayfam: https://www.instagram.com/uykusuzdeveloper/



Unutmayın; yazılım, sınırları olmayan bir alandır! 


Etiketler

programlama

Javascript

kotlin

Enes Öztekin

Software

Bilgi

PHP

kodlama

Python

Unity3D

Java

BTKAKADEMİ

C++

Test

yazilim

C

Flutter

YARDIMLAŞMA

html

iletişim

css

Bootstrap4

android

React Native

1MİLYON YAZILIM

c#

PAYLAŞ AİLEMİZ BÜYÜSÜN