logo

Çevirim içi 3.0 web ağ bapylaşımı ve 5G Teknikleri

avatarSERKAN BEKİROĞULLARI

clock25 Nisan 2020

view432 Görüntülenme

1 Beğeni

Paylaş

Türk Çevirimiçi Sosyal Paylaşım Ağı web 3.0 Sosyallift yapı temeli ve global network yapı eğilimi.

21. YY ile nesil yapılanması kendiliğinden gelişmekte ve bu teknik gelişimleri zamanını hızlandırması talep arz durumuna bağı olarak 2000 li yıllarda ilerlerken şu an 2020 tarihinde talep arz yerini mecburi bir sistem eğilimi olarak farklı bir yol izlemekte. Bilinen tüm yapıların elde edilmesi kullanıcı ve tüketici isteklerine yönelik olarak ilerlerken bir farklılık gösterme eğilimi gözlerden kaçmamakta buda son kullanıcı ilk kullanıcı taleplerine yönelik değil sisteme ynelik olması. Günümüzde bilinen web teknolojileri ve sanal iletişim ağ yapıları geride kalmak üzere olan 4.5 G ve web 2.0 ile kapanış seneryosunu başatmış durumda. Bu durumu izlemenin en etkin bakışlarını sergileyen sektörler ise Sanayi, Askeri, Siber, Sanal birimler, bu birimlerin teknik bakımdan bir yol haritası tüm karmaşaları ile dünyadabilinen iğer tüm alt seğmentlerini etkileyerek kontrol altında tutmaktadır. Güümüzde Sanaii için çalışmaları Askeri alanlarda yürütmenin gizliligi Siber korunma yöntemlerinede yenilikler getirmeye devam edilmekte. Kapalı ağlar, çevirim içi ağlar gibi direk bağlantı, açık bağlantı ve kontrollü bağlantı elde edilerek sanal ortamlar oluşturulmaktadır. Ağ yapıları tüm dünya ve sektörler insanlar üzerinde etkilerinde sosyal paylaşımlı çevirim içi paylaşım ve iletişim patformları bir çok konuda ele alınabilmete. Bunlardan global bilinir olan Facebook, Google, Youtune, Whatsaap gibi bir çok global ağ ABD teşkilatı CIA tarafından esteklenmekte ve bire bir kullanılmaktadır. Kişisel veri elde etme, verilerin kullanımı, depolanması, Analiz ve sonuçlarına bakarsak. ABD ülkesinde kullanıcı etkileşimli bu platformların kendi milletleri tarafından pekçoğu tarafından tehlikeli ve kullanılmaması gerektiği bilinmektedir. Bu ülkede belirli yaş aralığı korunması amaçlı bir çok karşıt görüş politik tepki ile etki azaltılmak istensede. Günümüzde Siber bilgi hırsızlığı ve istihparat amaçlı bilgi depolamada bir çok ülke kendilerini korumak adına çalışmalarını başlatmış durumda. Bu durum CİN de başayan sanal sağa savaşı ile akılı telefon ve ağ paylaşımı yererl olarak koruması ile ABD tarafından büyük bir savaş alanı olduğunu ABD li tüm network şirketlerinin Cin firmalarına saldırısı göstermektedir. Google gibi bir firmanın cin atağının neticeleri yaşanmasını üzerine COVİT-19 sorunu bir süspasyon yaratmış CİN korumasını dünyanın içe kapanması ile bir nebze zaman kazanma ile garanti altına almış durum da. Peki dünya geneli sanl kimlik avında ülkemiz ne durum da. Devletin öncü çalışmalarına bakıldığında yapılan bir çok atılım görülmektedir, Askeri alanda ve teknolojik alanlarda bir çok etkinliğini dünyaya duyurdu. Peki bu durum yeterlimi, birçok siber ağ yazılımcısı ve programcısının etkin fikirleri ile ortada olan bir handikap bulunmakta. Eksik ve tam anlamlı çalışmalar desteklenemiyor. Kısacası anlatılmak istenen ise şu şekilde;

Devlet istenilen başarıyı sergilemek adına adımlar atıyor fakat etik kurul olarak görev alan kurum ve birimler bu konuda tam anlamıyla ehil olmaması ve ehil birimler oluşturamaması. Bunlardan en basit örneklerinden birisi teknoloji vadileri ve üstleri konusu farklı fikirlerin etkisinde kalmış desteklemeleri eksik ve hatalı yapılar sonucu uzun ömürü olmayan gereksiz harçamalar ile devetin hızı bloklanmakta. Dış elaman (Kendilerini konusunda geliştirmiş tüm kaynaklardan her an faydalanan) fikri yapılan işlemlerinde eksikliğini hızımızın kesilmesi enterasan bir sonuç ortaya koymakta. Dış piyasada elde edilen kar yatırımlı ilerlemelerde yapılan işleri ele aldığımızda ÖRN: Turkcell tarafından melek yatırım öncülügü sonucu bir çok uygulama ve fikir desteklemesi sonucu görülen menfaatlerle fikirlerin el altından firma tarafından shiplenilerek asıl sahiplerinin çalışan sıfatına çekilmesi. Ek olarak fikir desteğinde bulunulan uygulamaların çok zayıf olması. Sonuç olarak Turkcell geliştirici gücü ve finansal gücü ile Türkiyede e önde gelen bilişilim firmaları olarak ilk sırada fakat ortaya koymuş oladuğu sonuç zayıf sonuçu olmayan uygulamalar. Elimizdeçok büyük fikirleri olan ve harika yazılımlarını sergilemek isteyen insanların frenlenmesi finansal açıklarını kapatmak amaçlı gösterişlere bağlı çalışmaları gençige yarar yerine zarar vermekte. Söylediğim gibi devlet başarı atılımı için adım atsada her adımında koşması gereken fikirler değil menfaat ve güç odaklı kimselerin elinde patlıyor peki souç nedir sizdüşünün.

Bizlerher an güncel olarak takiplerini yürütmekten zevk aldığımız işlerimizi yapmaya devam edenler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyallift olarak siber kimliğin korunması amaçlı yerel bir uygulama fakat global bir yapı inşaasını başlatalı 5. yılımız oldu. Yola ilk çıktığımızda bir çok açık kütüphaneden faydalandık bir çok hazır uygulama fikrini araştırdık, bizim için en ideal olanarı derledik ve sunmak için bir kaç yılımızı yoğun araştıma ve birleştirmeyele geçirdik. Tüm çalışmalarımızın başladığı ilk andan bu yana sosyalift.com 'un global bir çevirim içi paylaşımağı olarak en iyisi olmasını hedefledik. Öncelik görüntüde değil işlevde şuan 6800 farklı işlemi canı olarak sağlayan sosyallift.com kulanıcı etkileşimi olmaksızın kayıt sayısının 5 katı canlılık performansı segilemektedir. Bu sanal canlılık için sistemin gerçek manada işlemleri iç yönetim sergileme yollarını estmek hızıkatlamak için çalışmaların daha anlaşılır olmasını hedeflerimizi başında tutmaktayız. Bildiğimiz gibi sizi tanıyan size sorular soran, önerilerde bulunan, sizin adınıza karar veren bir sistem için önceliklerimizeden biride siber sahada kimlik koruması. Size ait sizi koruyan ve tümü ile tüm gizlilikleri kontrollerini size sunan bir katman oluşturduk.

Gurula bildiriryoruz ki Sosyalift TM 2020 itibari ile canılık oranını 1.5 kat artırarak yapay zeka teknolojisi,web3.0 ve 5G yapıteknolojilerini temellerine bağlı olarak hizmetine Beta 4.0 dan Pro 1.0 verisyona geçişini başlatmış durumda.

Saygılarımızla Sosyallift

Etiketler

asp.net mvc

siber güvenlik

web

PHP

webdesign

Sunucu Hizmetleri